Pelikerta 5

Vaikka matkassa oli lukuisia mutkia (ja pj suhtautui hahmojen mahdollisuuksiin aluksi sangen skeptisesti) hahmot onnistuivat liittolaistensa kanssa vyöryttämään örkkien luolan minimaalisin tappioin (ainoastaan yksi kuollut pohjoisen samooja).

Pelikerran alussa hahmot tutkivat omia henkilökohtaisia juoniaan ja keräsivät liittolaisia hyökkäystään varten: Ar-Aradur onnistui vakuuttamaan kylän läpi matkanneen samoojaryhmän johtajan heidän suunnitelmansa järkevyydestä ja hankki ryhmän tueksi kolme pohjoisen samoojaa, Nioesse piti nostattavan puheen kylän torilla ja värväsi näin 3 nostomiestä ja oma aloitteisesti pieneen sotajoukkoon liittyi päällikön poika Thengsleagh kahden kaverinsa kanssa, sekä Dunheal niminen mustainmaalainen soturinainen.

Örkkien luolan tiedusteluyritys uhkasi johtaa katastrofiin, kun örkit havaitsivat tiedustelijat, mutta sotajoukko onnistui väijyttämään ja tuhoamaan näiden perään lähetetyn takaa-ajajien joukon. Sen jälkeen ryhmä tunkeutui luoliin kahdesta eri suunnasta Nioessen ja yhden samoojan käyttäessä sinne vievää halkeamaa ja muiden rynnäköidessä sisään pääkäytävästä, jossa niskaan romautettiinkin kiviansa.

Tilanne näytti jo sangen pahalta kun kimppuun ryntäävien örkkien joukkoon liittyi uniltaan herännyt luolapeikko, mutta sotajoukko onnistui ryhmittäytymään hyvään puollutusasemaan, jossa örkit eivät päässeet hyödyntämään ylivoimaansa.

Pidemmän päälle taistelu olisi mitä luultavimmin päätynyt kuitenkin örkkien (joita oli noin 60) voittoon, mutta ratkaisevalla hetkellä sotajoukko suoritti kaksi iskua yhtä aikaa. Pahasti käteen haavoittunut Elor ampui jousella hengiltä luolapeikon (jota pidetteli suorastaan örkin veressä kylpenyt Emediel) ja Nioesse hiippaili örkkien johtajan taakse ja puukotti tämän hengiltä yhdellä iskulla.

Örkkien johtaja oli (tietysti) odottanut kymmenen vahvimman örkkinsä kanssa reservissä oikeaa hetkeä liittyä taisteluun, mutta hänen kuolemansa yhdessä peikon kaatumisen kanssa mursi örkkien taistelutahdon siinä määrin että paremmin järjestäytynyt hyökkääjien armeija onnistui lyömään nämä hajalle.

Luolat puhdistettiin paitsi örkisotureista myös näiden pennuista ja naaraista ja örkkien varastama sotasaalis kerättiin talteen. Hivenen häiritsevästi yhdestä luolista johti käytäviä syvemmälle kukkulan sisään ja niitä tutkineet hahmot olivat joutua jättiläismäisten valkoisten hämähäkkien hyökkäyksen kohteeksi. Hämähäkit kuitenkin kammosivat Elorin hopeisena loistavaa sormusta ja ryhmä onnistui perääntymään turvallisesti ulos luolista.

Pelikerta 5

Angmarin Varjo tuomas_kortelainen_9