"Herra Alismäki"

Joko oikea mies tai sitten pelkkä legenda

Description:

Herra Alismäestä on Konnavahdin kirjastossa (olisi varmaan parempi puhua täyteen ahdetusta piirongista) vain vähän tietoa. Raportit piirtävät kuvan sisäänpäinkääntyneestä, tunnollisesta ja ehkä hieman omalaatuisesta rikollisten kauhusta, joka tykkäsi viettää aikaa enemmän metsässä jahtaamassa lainrikkojia ja ajamassa hukkia karkuun kuin hobittien syntymäpäivillä. Konnavahdissa kiertaa sanonta, että Konnun lähimetsien örkit tuntevat herra Alismäen paremmin kuin puolet hänen sukulaisistaan.

Herra Alismäestä ei kuitenkaan voi puhua mainitsematta Paronia. Herra Alismäki löysi Paronin harhailemasta metsästä kun hukat olivat tappaneet sen emon. Tämän jälkeen pari on ollut erottamaton. Hobittien tuhdeilla aterioilla massiiviseksi kasvaneen Villikarjun älykkyys ja uskollisuus ovat monta kertaa pelastaneet parivaljakon tukalasta tilanteesta. Paroni pitää myös hallussaan epävirallista ennätystä Konnun vuosittaisessa tryffelinetsintäkilpailussa (Paronin ennätysaika joudutiin hylkäämään, koska tämä söi löytämänsä tryffelit).

Raporttien mukaan Herra Alismäki lähettettiin suorittamaan huippusalaista ja tärkeää tehtävää Arthedainiin (tai noh ei niinkään salaista vaan että liitteenä oleva tehtävänanto on hautautunut piirongin paperivuoren alle). Hänen viimeisin raportoitu olinpaikka on Briin “Pomppivassa Poni”, jossa hän herätti huomiota vuokraamalla Paronille oman huoneen.

Bio:

"Herra Alismäki"

Angmarin Varjo tuomas_kortelainen_9